USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İmar Plan Revizyon çalışması toplantısında “Revizyonumuz ana başlık olarak şehrimizde gerek görsellik olarak gerekse belediye hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamama olarak gece kondu dö

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İmar Plan Revizyon çalışması toplantısında “Revizyonumuz ana başlık olarak  şehrimizde gerek görsellik olarak gerekse belediye hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamama olarak gece kondu dö
27-11-2012 09:37
Google News

Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen toplantı ile İmar Plan Revizyonu masaya yatırıldı. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Adnan Çiçek, belediye başkan yardımcıları, oda başkanları, sicil toplum örgüt kuruluş temsilcileri, ilgili mahalle muhtarları ve müteahhitler katıldı.

 

Toplantıda imar plan revizyon çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Adnan Çiçek, “Belediyemizin uzun süredir devam eden imar planı revizyon çalışmaları var. Bir yıldır konuşuyoruz. Ama geldiğimiz noktada böyle bir toplantının yapılması zorunluluğutaya çıktı. “ dedi.

 

Hazırlık konusunda belediye olarak    belirli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Çiçek,  “Amacımız etraflıca tartışıp revizyonu gerçekleştirme, 2005 Ocak ayı meclis oturumunda bir revizyon çalışmamız olmuştu. O kolay olmuştu. Çünkü onun tek amacı vardı.1999 yılındaki depremin hemen arasından   ilimizde kat sayılarında bir düşüş yaşanmıştı. İmar  Planında   belediye  meclisimiz  binalarda iki kat noksanlık oldu. Bunu Türkiye’de uygulayan belediyelerden biriydi Tokat Belediyesi.bununla ilgili de  yasal sıkıntı  vardı. Yasal Sıkıntının aşılması konusunda 2004 yılında yaz aylarında Ankara’da yaptığımız görüşmeler sonucu imar planı revizyonu olarak da eski hakların iadesi olarak bir karar almıştık. 99 yılından önceki haklar ne ise 2005 yılından sonrada aynı imar şartları sağlamak koşuluyla böyle bir karar olmuştu. Süreç içerisinde yaptığımız bir çok tadilatların neticelerini ilimizde görebiliyoruz.  

Elbetteki bu geçen süreç içerisindeki Belediye Meclisi’ndeki arkadaşlarımızın  çok ciddi çalışmalarının katkıları ile Tokat Belediyesi’nde bir geleneği yakaladık.  Emsal uygulamaları, zemin kat, çatı düzenlemeleri , asma tavan, bodrumdan çıkan katlar konusunda, merdiven sağınlıkları ve genişlikleri konusunda değişikler yaptık. “ dedi.

Revizyon çalışmasında bütün yapılan çalışmaların önemli bir çoğunluğunu Belediye Meclisindeki ya da imar işleri müdürlüğündeki  personelin yaptığına dikkat çeken Çiçek,      “bazen bireysel çabaları, bazen de üçlü-beşli yaptıkları konuşmalardan yapılan çalışmalar yer aldı. Biz ilimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan, ilgili meslek kuruluşlarımızdan daha fazla teklif beklerdik, daha fazla bizleri sıkıştırmalarını ya da hak aramaları konusunda bize baskı uygulamalarını beklerdik ama bu olmadı. Bunu da normal karşılıyorum bu  arkadaşların Belediye Meclisi’nde onları temsil eden  temsilcileri vardı. Dolaylı da olsa iletişim sağlandı. Ama bu tür konularında neler yapılması gerektiği konusunda belediye olarak daha fazla  baskı altında olmayı isterdik. Ama ümit ediyorum ki bu tür bilgi akışları sıklık kazanır. “ diye konuştu.

İmar Plan tadilatları ile bir çok konunun üstesinden geldiklerini kaydeden Çiçek, “ Birinci amacımız bu konuları revizyon kapsamında yeniden gözden geçirmek. Ana başlık olarak birkaç tane başlığımız var.

Revizyonumuz ana başlık olarak  şehrimizde gerek görsellik olarak gerekse belediye hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamama olarak gece kondu dönüşümünü kapsıyor. Bu konuda arkadaşlarımızla kapsamlı bir çalışma yaptık. Beş tane bölge belirledik. Meclis kararlarımızı aldık. Mevcut ağırlıklı olarak bitişik nizam iki kat olan imar haklarını  ı nasıl arttırabiliriz. Bunu arttırırken de yolları nasıl daha geniş tutabiliriz. Nasıl daha fazla yeşil alan, daha az oturum alanı, daha fazla inşaat alanı oluşturabiliriz diye bir çalışma yürüttük.  oğlbey, Örtmeliönü, Mehmetpaşa Mahallesi ile Çayın berilli bir bölümü, diğer taraftan Semerkant Mahallesi ile Kaleardı. Mahallelerinde bu çalışmayı yürüttük. Ama geleceğe dönük olarak özellikle Sulusokak’ta bu tür çalışmaların neticelerine göre burada benzer çalışmaların yürütülebileceğini konuştuk. Ağırlı olarak heybemizde neyimiz var derildiği zaman belki en büyük olarak gecekondu dönüşümü söylenebilir.   “ diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47